Kongressvalg – en markedstrigger?

Vi har tidligere omtalt oktober som et sesongmessig gunstig tidspunkt å posisjonere seg i aksjemarkedet, og med inneværende års turbulens kan det være desto gunstigere å bli sittende på sine eksponeringer eller øke disse. Etter en reprising som gjør at amerikanske aksjer er tilbake på Pris/Inntjenings nivået fra 2014-2015, og europeiske aksjer nede på nivå med 2013, kan sesongmessig medvind fra det amerikanske mellomvalget også bidra til gunstig markedsutvikling i månedene som kommer.

Historiske målinger viser at det ofte har vært store svingninger i det amerikanske aksjemarkedet i år med mellomvalg. Det viser seg også at den svake utviklingen har endt opp i perioden rundt valgtidspunktet, og innledet en periode med sterk børsoppgang. Skal man tro på at historien gjentar seg, kan man stå foran en periode med sterk børsutvikling i de kommende ni månedene. Den sveitsiske banken UBS har sett på historisk børsutvikling i mellomvalgår. Historisk utvikling viser at markedet i gjennomsnitt har falt med 18 prosent fra høyeste til laveste nivå i mellomvalgåret. I 2002 falt markedet med 34,5 prosent, og var dermed ekstraordinært. Justert for 2002 har den gjennomsnittlige nedgangen ligget på 14,4 prosent.

Konklusjonen er at den amerikanske S&P 500 indeksen har gitt en gjennomsnittlig avkastning på 14,5% fra begynnelsen av august til slutten av mars i disse årene. Den største oppgangen har kommet i perioden november til mars. Vi har målt avkastningen fra de siste fem mellomvalgene i perioden fra oktober til slutten av mai, og observert at avkastningen i disse periodene har variert fra 13 til 36 prosent.

Dette innlegget ble publisert i Kommentar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s